У НАБУ пояснили, навіщо вивезли Насірова з лікарні

Субота, 4 березня 2017, 10:20

Представники НАБУ транспортують відстороненого  на час розслідування главу ДФС Романа Насірова до іншого медичного закладу.

Про це УП повідомили 4 березня у НАБУ.

"Зараз Насірова транспортують до іншого медичного закладу, щоб дізнатися про об'єктивний стан його здоров'я", - пояснили у НАБУ. 

При цьому у відомстві відмовилися повідомити, до якого саме медзакладу везуть главу ДФС, "щоб уникнути тиску на лікарів".

"Після огляду будуть вирішувати, чи можна його везти до суду. Також розглядається варіант, що Насіров прийматиме участь у судовому засіданні за допомогою скайп-зв'язку", - зазначили у Бюро.
Як відомо, відстороненого на час розслідування главу ДФС Романа Насірова вивезли на кареті "швидкої" з лікарні "Феофанія" у присутності представників НАБУ, мету та місце транспортування не повідомили.
В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування.

САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

3 березня ЗМІ повідомили, що стан Насірова погіршився, йому роблять операцію.

Видання DT.UA, з посиланням на джерела, повідомляло, що стан здоров'я Насірова оцінюється, як "середньо важкий", в тому числі у зв'язку з депресією очільника ДФС, але дозволяє транспортувати його до суду для обрання запобіжного заходу.

Також зазначалося, що детективи НАБУ отримали у "Феофанії" лікарську довідку щодо стану здоров'я Насірова, в якій не підтверджено попередній діагноз "інфаркт".

Читайте також: "Залягти на дно" в Феофанію. Як (за що) Насірову підозру вручали".  

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування