НАБУ нагадало нардепам, які заважали транспортувати Насірова, про кримінальну статтю

Субота, 4 березня 2017, 13:36

Народні депутати України, які перешкоджали представникам НАБУ доправити голову ДФС Романа Насірова на обстеження до спеціалізованої медичної установи, порушили закон.

Про це 4 березня заявили у прес-службі Національного антикорупційного бюро.

"З моменту затримання впродовж 72 годин підозрюваний перебуває під вартою і будь-яке перешкоджання діям детективів є кримінально караним діянням згідно ст. 343 Кримінального кодексу України - "Втручання у діяльність працівника правоохоронного органу", - заявили у НАБУ. 

"Факти перешкоджання діям співробітників Бюро зафіксовані на відео. Дані матеріали будуть у подальшому передані до компетентних органів з метою надання правової оцінки незаконним діям народних депутатів", - додали у НАБУ та закликали  нардепів надалі "не перешкоджати законній діяльності правоохоронців".

Як відомо, 4 березня відстороненого на час розслідування главу ДФС Романа Насірова вивезли на кареті "швидкої" з лікарні "Феофанія" у присутності представників НАБУ, мету та місце транспортування не повідомили.

У НАБУ повідомили, що Насірова транспортують до іншого медичного закладу, щоб дізнатися про об'єктивний стан його здоров'я, після чого буде вирішено питання про його участь у судовому засіданні персонально чи  за допомогою скайп-зв'язку. 

Згодом стало відомо, що Насірова доправили до Інституту кардіології, але там  кілька нардепів не давали представникам НАБУ відправити його на обстеження. Зокрема, на місці перебували нардепи від БПП, зокрема Гліб Загорій, Валерій Давиденко та Олександр Третьяков. 

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

3 березня ЗМІ повідомили, що стан Насірова погіршився, йому роблять операцію.

Видання DT.UA, з посиланням на джерела, повідомляло, що стан здоров'я Насірова оцінюється, як "середньо важкий", в тому числі у зв'язку з депресією очільника ДФС, але дозволяє транспортувати його до суду для обрання запобіжного заходу.

Також зазначалося, що детективи НАБУ отримали у "Феофанії" лікарську довідку щодо стану здоров'я Насірова, в якій не підтверджено попередній діагноз "інфаркт".

Читайте також: "Залягти на дно" в Феофанію. Як (за що) Насірову підозру вручали".  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування