За 2 тижні поліція перевірила 200 тис власників зброї, 500 дозволів анулювала

Неділя, 5 березня 2017, 00:47

З 20 лютого співробітники поліції перевірили майже 200 тисяч власників зброї, анулювавши 500 дозволів.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Усього від початку заходів, ініційованих Національною поліцією в середині лютого цього року, за місцем постійного проживання перевірено 200 тисяч власників мисливської гладкоствольної та нарізної зброї, пристроїв для відстрілу патронів з гумовими кулями (так званих "травматів"). Серед них – і громадяни-власники зброї, які могли брати участь у блокуванні транспортних комунікацій на Донеччині і Луганщині", - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначають, що останнім часом зросла кількість тяжких та особливо тяжких злочинів із застосуванням зброї, що належить фізичним особам.

"Загалом з початку відпрацювання анульовано понад півтисячі дозволів на мисливську зброю і "травмати". Також поліцейські виявили понад 5 тисяч фактів порушення правил зберігання мисливської зброї та пристроїв. 6,4 тисячі власників – притягнено до адміністративної відповідальності", - заявили в поліції.

Також з 2 по 4 березня були задокументовані 9 фактів незаконного поводження з вогнепальною зброєю і боєприпасами. З них 8 мали місце на Донбасі, ще один - в Луганській області.

"Зокрема, за ці дні правоохоронці виявили і вилучили автомат Калашникова, пістолет Макарова з набоями, п’ять гранатометів РПГ-22, чотири гранати РГД-5 і одну Ф-1, три гранати до підствольного гранатомета. Також зафіксовано чотири  факти перевезення мисливської зброї, а також по одному – травматичної і газової", - наголошується в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...