Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Насірова не виключає нової підозри і ще одного затримання

Неділя, 5 березня 2017, 15:31

Захист глави ДФС Романа Насірова не виключає оголошення йому нової підозри та повторного затримання після того, як ввечері 5 березня спливе термін попереднього затримання.

Про це заявив один з адвокатів Насірова Олександр Лисак. 

"Я зараз хочу знайти прокурора або детектива НАБУ, щоб вони не затягували час і негайно відвезли його до медичного закладу з урахуванням того, якщо суд не відбудеться 5 березня. Але ми не виключаємо, що оскільки сьогодні спливає термін затримання Насірова, то може бути нове затримання і нова підозра", - повідомив Лисак. 

Як відомо, у засіданні Солом'янського суду з обрання запобіжного заходу для Насірова було оголошено перерву, оскільки захист Насірова заявив клопотання про відвід судді Олександра Бобровникова.

Речниця суду повідомила, що заяву захисту глави ДФС Романа Насірова про відвід судді буде розглянуто у понеділок.

НАБУ закликає суддів невідкладно розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу Насірову.

Напередодні запобіжний захід також не було обрано - засідання суду було перенесено  на ранок 5 березня. 

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. Прокурори САП просять суд про утримання Насірова під вартою або безпрецендентну заставу у сумі 2 млрд. гривень, та відсторонення його від посади голови Фіскальної служби 

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування