Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Насірова: Найєм кличе всіх під суд

Неділя, 5 березня 2017, 15:38
Справа Насірова: Найєм кличе всіх під суд

Народний депутат Мустафа Найєм закликає всіх небайдужих зібратися в неділю о 19:00 під будівлею Солом'янського суду Києва, де не змогли обрати запобіжний захід голові ДФС Роману Насірову.

"Здається, вони не зрозуміли. Або ми й далі живемо в цьому абсурді, ковтаючи цей маразм і чекаючи, коли нам знову плюнуть в обличчя. Або злодії, мародери, казнокради і шулери почнуть відступати. Справа Романа Насірова має стати моментом істини", - написав депутат у Facebook.

Він закликає зібратися за адресою Вознесенський узвіз, 10 (колишня будівля Шевченківського суду).

"Ми не тиснемо на суд. Ми вимагаємо у суду виконати свою роботу і прийняти законне рішення", - додав Найєм.

"Важливо пам'ятати, що Роман Насіров не просто глава фіскальної служби. Він один з найближчих соратників глави держави і відкрито підтримується парламентською більшістю. Його арешт може стати початком краху інституту політичного даху - тисячі чиновників і політиків на власні очі отримають сигнал, що навіть найвищий політичний дах в ключовий момент може не спрацювати", - вважає депутат.

Як відомо, у суботу й неділю Солом'янський суд Києва не зміг обрати Насірову запобіжний захід. У суботу засідання було перенесено на неділю нібито у зв'язку зі станом здоров'я глави ДФС.

У неділю сторона захисту заявила відвід слідчого судді у справі, однак суд не зміг розглянути заяву про відвід, бо в суді у неділю немає чергового судді. Прес-секретар Солом'янського райсуду Яна Квітченко повідомила, що заяву буде розглянуто в понеділок.

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування