"Автомайдан" заблокував виїзд з будівлі суду, який обиратиме запобіжний захід Насірову

Неділя, 5 березня 2017, 17:25

Активісти "Автомайдана" заблокували виїзд з двору будівлі суду, де обиратимуть запобіжний захід для голови ДФС Романа Насірова. 

Як відомо, за повідомленням адвокатів, сам Насіров досі перебуває у суді, у засіданні суду оголошено перерву для розгляду клопотання про відвід судді Олександра Бобровника. В НАБУ та САП очікують, що Солом'янський райсуд Києва ухвалить рішення з обрання запобіжного заходу для Насірова саме у неділю, 5 березня

"Закликаємо усіх небайдужих громадян з 19:00 бути під Солом'янським судом м.Києва (Вознесенський узвіз, 10-Б), де відбувається шоу задля уникнення відповідальності паном Насіровим. ... Якщо буде потрібно, стоятимемо всю ніч. Вдягайтеся тепло, прихопіть чай та запас їжі про всяк випадок",- заявили в "Автомайдані".

Раніше нардеп від БПП Мустафа Найєм закликав зібратися о 19:00 під будівлею Солом'янського суду Києва, де не змогли обрати запобіжний захід голові ДФС Роману Насірову.

Як відомо, у засіданні Солом'янського суду з обрання запобіжного заходу для Насірова було оголошено перерву, оскільки захист Насірова заявив клопотання про відвід судді Олександра Бобровникова.

Речниця суду повідомила, що заяву захисту глави ДФС Романа Насірова про відвід судді буде розглянуто у понеділок.

НАБУ закликає суддів невідкладно розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу Насірову.

Напередодні запобіжний захід також не було обрано - засідання суду було перенесено  на ранок 5 березня. 

Захист Насірова не виключає оголошення йому нової підозри та повторного затримання після того, як ввечері 5 березня спливе термін попереднього затримання.

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. Прокурори САП просять суд про утримання Насірова під вартою або безпрецендентну заставу у сумі 2 млрд. гривень, та відсторонення його від посади голови Фіскальної служби 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News