В АП чекають, що США активніше долучаться до виконання "Мінська"

Неділя, 5 березня 2017, 20:52

Київ очікує сигналів від США про більш активне їх залучення до імплементації Мінських домовленостей.

Про це 5 березня в ефірі телеканалу "Інтер" повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

"Я думаю, що найближчим часом будуть важливі сигнали з боку Вашингтона про більш активне залучення до процесу імплементації Мінських домовленостей", - зазначив він. 

За його словами, пропозиції Польщі і Великобританії про зміну "нормандського формату" сприймаються Україною як "щире бажання допомогти у врегулюванні ситуації на Донбасі".

Як відомо, раніше міністр закордонних справ Зігмар Габріель після переговорів Нормандської четвірки на рівні міністрів заявив, що переговори у "Нормандському форматі" не будуть розширені за рахунок США. Відповідної домовленості досягли представники "четвірки" та держсекретар США Рекс Тіллерсон.

У свою чергу міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявив, що "жодної альтернативи Мінським домовленостям немає".

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні заявляла про готовність ЄС сприяти роботі "нормандського формату", але щодо приєднання США до "нормандського формату" Могеріні зазначила, що важливим є не так формат, як його зміст.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...