ФБР просить Мін'юст США спростувати слова Трампа щодо прослуховування

Понеділок, 6 березня 2017, 02:53

ФБР направило запит до Мін'юсту США, з проханням спростувати слова президента США Дональда Трампа, про те що телефони його виборчої кампанії прослуховувалися за розпорядженням на той час президента Барака Обами.

Про це повідомляє CNN, посилаючись на два неназваних джерела.

ФБР зробило запит, тому що така прослушка була б незаконною, оскільки президент не може просто наказати прослуховувати телефони громадянина США, повідомили джерела.

Поки в Міністерстві юстиції ніяк не відреагували на твіти Трампа, в яких він заявив про прослуховування.

Відповідаючи на питання про запит ФБР, представник мін'юсту заявив, що у нього немає коментарів. ФБР також відмовилося від коментарів.

Раніше повідомлялося, що Комітет з розвідки палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки проведе розслідування щодо звинувачень Білого дому на адресу Барака Обами.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп звинуватив свого попередника Барака Обаму у прослуховуванні його телефону під час виборчої кампанії.

"Як низько міг опуститися президент Обама, щоб прослуховувати мої телефонні розмови за час сакрального виборчого процесу. Це Уотергейтський скандал Ніксона. Поганий (або хворий) хлопець", - писав напередодні Трамп у своєму Twitter.

Після цього прес-секретар екс-президента США Барака Обами заявив, що інформація щодо прослуховування Трампа в ході президентської кампанії не відповідає дійсності.

"Ні президент Обама, ні хто-небудь з чиновників Білого дому ніколи не давали розпорядження проводить стеження за будь-ким з громадян США. Будь-яке припущення про зворотне є помилковим", - написав представник екс-президента США у своєму Twitter.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування