Активісти продовжують блокувати суд, Насіров вийти не намагався

Понеділок, 6 березня 2017, 06:33
Активісти продовжують блокувати суд, Насіров вийти не намагався
Фото - Наталія Непряхіна

Звільнений з під варти голова ДФС Роман Насіров залишається у заблокованому активістами приміщенні суду, вийти не намагався.

Про це повідомляють журналісти і активісти, які провели під будівлею суду всю ніч.

"Рома не встав, вийти не намагався. Народ не розійшовся", - написав активіст Автомайдану Сергій Хаджинов.

Водночас адвокати Насірова планують домогтися обмеження доступу журналістів до суду. Про це повідомила журналістка Наталія Непряхіна.

Народний депутат Мустафа Найєм повідомив, що адвокати усіма силами намагаються довести, яке несправедливе НАБУ і хизуються тим, що змогли дотягнути час до звільнення Насірова з-під варти.

"Окрема пісня - хихочучи хвалитися, як хитро вдалося обдурити час і дотягнути 72 години. Взагалі, "спритність рук" ніхто особливо не приховує", - написав він.

Раніше адвокат Олександр Лисак заявив, що Насіров залишатиметься в приміщенні суду до ранку, коли має продовжитись засідання з обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомлялось, у зв’язку з тим, що час утримання Насірова під вартою сплинув, а суд, який мав обрати йому запобіжний захід, не відбувся, адвокат Лисак зачитав заяву підозрюваного.

У заяві йдеться, що Насіров не вважає себе винним і надає добровільну згоду на тимчасове обмеження своїх конституційних прав, щоб дати можливість працівникам САП та НАБУ цілодобово вести за ним спостереження - у лікарні чи у будинку, де він перебуватиме. 

У свою чергу активісти, які заблокували приміщення суду, заявили, що розходитися не збираються і планують залишатися під судом до  початку засідання.

Як відомо, 5 березня в засіданні Солом'янського суду з обрання запобіжного заходу для глави ДФС було оголошено перерву, оскільки захист Насірова заявив клопотання про відвід судді Олександра Бобровника.  Речниця суду повідомила, що заяву захисту глави ДФС Романа Насірова про відвід судді буде розглянуто у понеділок.

НАБУ закликало суддів невідкладно розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу Насірову.

Напередодні запобіжний захід також не було обрано - засідання суду було перенесено  на ранок 5 березня. 

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. Прокурори САП просять суд про утримання Насірова під вартою або безпрецендентну заставу у сумі 2 млрд. гривень, та відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News