Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Полозов пояснив СК РФ, чому не йшов на допит у справі Умерова

Понеділок, 6 березня 2017, 11:33

Адвоката Миколу Полозова опитали в Слідчому комітеті анексованого Росією Криму у справі про відмову від надання свідчень у справі проти його підзахисного Ільми Умерова.

Як повідомив адвокат, слідчий у справі Умерова на прізвище Скрипка спрямував до Слідчого комітету матеріал, у якому запропонував порушити кримінальну справу у відношенні Полозова за відмову від дачі свідчень.

"У ході мого опитування я пояснив, що слідчий здійснив незаконні дії у відношенні мене, виражені у винесенні постанови про примусове приведення, здійснення цього примусового приведення силами оперативних співробітників ФСБ, і проведенні незаконного допиту мене як свідка щодо обставин надання мною юридичної допомоги Ільмі Умерову", – сказав Полозов.

Адвокат пояснив, що на момент цих дій "не було судового рішення, яке б вступило у законну силу, тож дії слідчого ФСБ були явно незаконними, спрямованими винятково на те, щоб мене вивести зі справи Ільмі Умерова в якості захисника, залишивши в якості свідка".

Термін дослідчої перевірки – до 9 березня.

"Після цієї дати буде відомо процесуальне рішення: або кримінальну справу у відношенні мене буде порушено, або буде винесено відмову у порушенні кримінальної справи", – уточнив Полозов.

Після опитування він планував піти на судове засідання у справі Ахтема Чийгоза де запланували допитати Алі Асанова й Мустафу Дегерменджі.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування