За аварію на "Степовій" відповідальні не лише керівники шахти – Зубко

Понеділок, 6 березня 2017, 13:38

Відповідальними за аварію на шахті "Степовій" у Львівській області, в результаті якої загинули 8 людей, є не лише керівники шахти, але й чиновники із ДП "Вугілля".

Про це у понеділок повідомив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко. 

Він наголосив, що "питання відповідальності не тільки на керівниках шахти, або на працівниках, питання взагалі в розрізі самого об'єднання ДП "Вугілля": що робилося, які міри приймалися, як фінансувалися за рахунок 2015-2017 року ці заходи".  

За словами Зубка, наразі на шахті проводять дегазацію. Він розповів, що під час засідання спеціальної урядової комісії у понеділок було вирішено збільшити її склад.

"Ми додатково включили туди представників від міністерства юстиції і міністерства економ розвитку, а також міністерства палива і енергетики", - сказав він, додавши, що у вівторок частина комісії відбуде на шахту "Степову" для зустрічі із сім'ями загиблих.

Зубко заявив, що в момент аварії видобуток вугілля не відбувався, на шахті проводилися ремонтні роботи.

"Видобутку, як такого, не велося", - сказав він.

Водночас Зубко підкреслив, що "це перший випадок, коли на Західній Україні сталася така трагедія".        

"У нас є місяць для роботи комісії. Ми кожного понеділка будемо проводити засідання", - сказав він.

"Безпосередня робота комісії дасть не тільки причини, наслідки і імена відповідальних…а також ті заходи, які мають бути прийняті на рівні міністерства палива і енергетики для того, щоб унеможливити подібне в майбутньому".   

Комісія, за його словами, свої висновки надасть уряду.

Як відомо, 2 березня на Львівщині на шахті "Степова" стався вибух з подальшим обваленням породи. Внаслідок вибуху загинули 8 гірників, понад 20 зазнали травм. 

За попередніми даними, причиною вибуху став спалах повітряно-метанової суміші.  За фактом відкрито кримінальне провадження.

Пізніше кількість гірників, які перебувають на лікуванні, збільшилася до 23 осіб, 9 з них перебувають у важкому стані.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News