Саакашвілі запевняє, що не шукає відомих союзників і товстосумів

Понеділок, 6 березня 2017, 14:36

Колишній голова Одеської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявляє, що його партія "Рух нових сил" не шукає союзників серед відомих людей.

В інтерв'ю Ліга.net він висловив упевненість, що на наступних парламентських виборах люди будуть голосувати за нові сили.

"У нинішній політичній системі нашій партії місця точно немає. Але ми повинні створити нову структуру, де вона буде провідною", – сказав Саакашвілі.

"Ми не шукаємо союзників серед великих імен, ми шукаємо величезну кількість місцевих груп у багатьох областях України. Я щодня зустрічаюся з місцевими активістами, ентузіастами. Найчастіше це ті, хто представлений у місцевих радах, радах об'єднаних громад, але не прив'язаний до жодної партії. Вони нам потрібні як представники в регіонах, а ми їм потрібні як політична платформа", – зазначив він.

За словами Саакашвілі, його політсила збирає команди на місцях: "У нас уже багато десятків тисяч активних зареєстрованих членів, відкриваються місцеві осередки".

На запитання про фінансування він відповів: "Усе робиться за рахунок місцевих маленьких бізнесменів, які нас підтримують".

"У нас немає жодних зобов'язань перед ними. Більше того, вони беруть зобов'язання щодо нас. Ми ретельно перебираємо людей і дивимося, щоб там не закралися колишні корупціонери, щоб нашим іменем не прикривали якісь кепські справи", – запевнив політик.

Саакашвілі сподівається отримувати зарплату в партії. При цьому на запитання, чи намагається він заручатися підтримкою олігархів, політик відповів:  "Я пересварився з усіма, ледь не публічно… Я від самого початку оголосив їх ворогами країни".

"Регіональні офіси в нас скрізь фінансують місцеві бізнесмени. Дуже класні люди. Вони, на відміну від олігархів, хочуть наведення ладу й життя за законом, тому нас і підтримують. Куди б ми не приїхали, вони оплачують наше пересування, готель, харчування. У Києві теж є деякі бізнесмени, які оплачують цей офіс і зарплату декількох співробітників. І все, більше жодних витрат", – заявив він.

"Мені б дуже хотілося, наприклад, видавати газету, а газети в нас немає. Багато каналів пропонують ефіри за гроші, на це грошей у мене теж немає", – зазначив Саакашвілі й додав: "На напівнепідконтрольних владі Порошенка канали кажуть: "Будь ласка, за гроші ми готові дати вам ефір". Є й безкоштовно, але це десь у регіонах".

Об'єднання з демократичними й антикорупційними силами – як то Демальянс, окремі політики з "Самопомочі", грузинські реформатори, депутати-журналісти з БПП, громадські активісти – нібито не планується: "Я цього й не обіцяв".

Саакашвілі пояснив, що торік розвивався "Рух за очищення" від Арсенія Яценюка й Віктора Шокіна, за "серйозні реформи". Коли він переконався, що реформи влада не проводять, узявся за будівництво партії.

Саакашвілі визнав, що спілкується з Андрієм Садовим і Василем Гацьком.

"У нас заплановано цілу низку спільних заходів – із Гацьком і Демальянсом, із Садовим, із Гриценком, із партією "Воля". Ми на одному фланзі, і в нас одні цінності. Я для них дуже корисний партнер, бо не можу й не буду конкурувати за якісь посади, у мене немає бонапартистських, одноосібних лідерських амбіцій", – заявив він.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування