НАБУ взялося за тих, хто заважав доставити Насірова на обстеження

Понеділок, 6 березня 2017, 21:51

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження за фактом перешкоджання роботі співробітників Бюро, коли вони хотіли доставити до Інституту кардіології імені академіка Стражеска відстороненого голову Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це повідомила прес-служба відомства.

У НАБУ нагадали, що 4 березня група осіб, які називали себе народними депутатами, перешкоджала законним діям співробітників Бюро, метою яких було доставити голову ДФС на обстеження до Національного наукового центру "Інститут кардіології імені академіка м.д. Стражеска" з метою проведення об’єктивної оцінки стану його здоров’я.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені того ж дня.

Дії осіб, які чинили опір співробітникам НАБУ, кваліфіковані за ч.2. ст. 342 Кримінального кодексу України ("Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків").

Як відомо, раніше у понеділок Солом'янський районний суд Києва двічі відмовив захисту Насірова у проведенні судово-медичної експертизи з визначення стану здоров'я.

6 березня громадські активісти пікетують будівлю суду в Києві, побоюючись, що відсторонений глава Державної фіскальної служби, звинувачений у зловживанні службовим становищем та нанесенні збитків державі в розмірі 2 млрд грн, може втекти.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Читайте також: "Справа Насірова". Хроніки одного суду".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування