Бойовики не пустили спостерігачів ОБСЄ до кількох важливих об'єктів

Вівторок, 7 березня 2017, 09:51

Моніторингова місія ОБСЄ скаржиться, що терористи ОРДЛО 4-5 березня не пропустили спостерігачів СММ до кількох об'єктів на окупованих територіях Донбасу.

Про це повідомляється у звіті місії від 6 березня.

Так, 4 березня у підконтрольному бойовикам Петровському районі поруч з Донецьком, коли у супроводі російських офіцерів з СЦКК спостерігачі місії проводили аналіз місця удару, до них підійшли п’ятеро озброєних членів терористичної організації "ДНР" і наказали їм залишити цей район. Озброєні чоловіки супроводили патруль СММ до іншого місця.

У той же день озброєний чоловік зупинив патруль місії і не пропустив спостерігачів до підконтрольного терористам села Веселогорівка у 64 км від Луганська. Він стверджував, що отримав такий наказ.

Згідно зі звітом, 5 березня озброєні чоловіки відмовили спостерігачам у доступі до об’єкта в підконтрольному "ЛНР" селі Хороше (36 км на захід від Луганська).

Того ж дня на блокпості, розташованому за 4 км на північний захід від прикордонного пункту пропуску у підконтрольному "ЛНР" селі Леонове (82 км на південь від Луганська), двоє озброєних чоловіків не пропустили патруль місії до прикордонного пункту пропуску, посилаючись на проведення в цьому районі робіт із розмінування.

Також 5 березня у підконтрольному урядові селі Зоря (22 км на північний схід від Маріуполя) військовослужбовці ЗСУ відмовили спостерігачам у доступі до об’єкта.

Про всі ці випадки спостерігачі поінформували Спільний центр координації і контролю (СЦКК).

Як повідомлялося, 6 березня представники СММ ОБСЄ не приїхали моніторити проведення ремонтних робіт на Донецьку фільтрувальну станцію та ЛЕП в районі Авдіївки, які останнім часом зазнали суттєвих пошкоджень через обстріли. У місії пояснили це тим, що сторони не надали доступ в цей район.

"СММ не направили патруль в цей район через постійні порушення режиму припинення вогню, зареєстровані місією. СММ готова сприяти дотриманню режиму припинення вогню, щоб могли бути проведені ремонтні роботи, але сторони відмовляються надати нам доступ в цей район", - заявили спостерігачі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...