Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Агентство ООН у справах біженців взялося покращувати КПВВ на лінії зіткнення

Середа, 8 березня 2017, 09:45

7 березня КПВВ Новотроїцьке першим із пунктів у Донецькій області отримав технічну допомогу від Агентства ООН у справах біженців та партнерів.

Як повідомляє сайт Агентства ООН у справах біженців в Україні, нове обладнання допоможе зменшити час очікування та полегшити умови для десятків тисяч людей, які щоденно перетинають лінію розмежування на сході України.

Проект технічної допомоги Агентства загальною вартістю 3,5 млн гривень допоможе покращити умови на трьох контрольних пунктах в’їзду-виїзду: Новотроїцьке, Мар’їнка та Майорськ.

Технічне обладнання, яке придбане у рамках гуманітарної допомоги Європейського Союзу та інших міжнародних донорів, дозволить пропускати більше людей, які перетинають лінію розмежування, та зменшить час очікування людей у чергах.

Технічне оснащення передбачає встановлення 4 додаткових модулів з комп’ютерною технікою та обладнання 20 нових місць для співробітників Державної прикордонної служби України (ДПСУ) на кожному з пунктів. 

У відповідь прикордонна служба обіцяє збільшити кількість персоналу для здійснення документального контролю.

Проект допомоги Агентства також передбачає розміщення наметів із системою обігріву у зонах очікування людей біля пунктів перетину, роботу яких координує Державна служба із надзвичайних справ.

Як повідомив міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, уряд планує відновити рух громадського транспорту через лінію зіткнення.

"Ми також плануємо створення гарячої лінії щодо діяльності КПВВ, створення достатньої кількості гуманітарно-логістичних центрів поблизу, забезпечення доступу до високошвидкісного мобільного інтернету, оснащення зон wifi і надання адміністративних послуг для громадян України, які проживають на непідконтрольних територіях", - додав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування