У США заявили, що РФ розгортає крилаті ракети: загрожують безпеці НАТО

Середа, 8 березня 2017, 19:06
У США заявили, що РФ розгортає крилаті ракети: загрожують безпеці НАТО

Заступник голови Комітету начальників штабів збройних сил США Пол Селва заявив, що Росія розгорнула на своїй території крилаті ракети наземного базування.

Як повідомляє DW, про це Селва заявив на слуханнях у комітеті Палати представників Конгресу США з питань збройних сил. 

За словами генерала, даний крок з боку РФ порушує "дух та мету" договору Москви і Вашингтона про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, підписаного президентами США і СРСР Рональдом Рейганом і Михайлом Горбачовим у 1987 році у Вашингтоні та "загрожує безпеці НАТО". 

"Сама система є загрозою для більшості наших об'єктів в Європі, і ми вважаємо, що росіяни навмисно задіяли її, щоб створити загрозу для НАТО і об'єктів у зоні відповідальності альянсу", - заявив Селва. 

Заява генерала стало першим офіційним підтвердженням з боку американських військових, що даний крок Москви, про який ще в лютому повідомила газета The New York Times, дійсно мав місце, зазначає Reuters.

14 лютого The New York Times повідомила з посиланням на джерела в адміністрації США, що Росія розмістила на своїй території крилаті ракети у порушення угоди про ракети середньої і малої дальності.

Американські чиновники повідомили виданню, що у Росії загалом є 2 дивізіони "заборонених" крилатих ракет: один з них було переміщено у грудні 2016 року на діючу військову базу на території РФ, інший продовжує випробування на полігоні Капустін Яр в Астраханській області. 

У російському МЗС ці відомості назвали "голослівними звинуваченнями".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування