Генпрокуратура РФ заявила про готовність організувати допит Януковича

Четвер, 9 березня 2017, 18:55

Генпрокуратура Російської Федерації готова організувати допит екс-президента України Віктора Януковича на території Росії у присутності українських слідчих.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури РФ на запит Генеральної прокуратури України, копію якої має агентство "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з перебуванням Януковича на території Росії Генеральна прокуратура Російської Федерації готова розглянути питання про організацію його допиту у присутності представників правоохоронних органів України", - сказано у документі.

Крім того, у документі зазначено, що ні до адміністрації президента РФ, ні до Ради Федерації Федеральних зборів РФ не надходила і не розглядалася ними жодна заява Януковича з проханням використати Збройні сили РФ на території України.

"Жодні заяви президента України В. Ф. Януковича не були підставою для звернення президента Російської Федерації до Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації щодо згоди на використання Збройних сил Російської Федерації на території України", - йдеться у відповіді Генпрокуратури РФ.

При цьому 4 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю журналістам сказав, що "у Росії є пряме звернення легітимного президента України Віктора Януковича про використання збройних сил для захисту життя, свободи та здоров'я громадян України".

Тоді Путін заявив, що російські війська в Україні можуть бути використані тільки в крайньому разі, який може послужити приводом для цього.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування