Сенат відмовився надати Флінну імунітет в обмін на свідчення про РФ

Субота, 1 квітня 2017, 03:00

Комітет з розвідки Сенату США відхилив прохання колишнього радника президента з нацбезпеки Майкла Флінна про надання йому імунітету від судового переслідування в обмін на свідчення про зв’язки з РФ.

Про це пише американське видання The Hill.

Як повідомила журналістка телеканалу NBC News Кейсі Хант, комітет з розвідки Сенату США дав Флінну знати про відхилення його запиту на надання імунітету, принаймні, цього разу.

Оскільки розслідування триває, це рішення не виключає таку угоду в майбутньому.

Раніше повідомлялося, що у комітету є 20 свідків, яких вони планують допитати та вже визначилися з датами інтерв'ю для п'яти осіб. Серед них зять президента США Дональда  Трампа  і його радник Джаред Кушнер.

Решта опитуваннь будуть заплановані протягом найближчих десяти днів. За словами голови комітету Річарда Барра, інтерв’ю з Кушнером відбудеться, коли "ми точно знатимемо, про що саме треба питати".

Раніше Флінн сказав ФБР і посадовим особам Конгресу, що згоден дати свідчення про вплив РФ на вибори в США в обмін на імунітет від кримінального переслідування.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого після того, як стало відомо, що міністерство юстиції США попередило адміністрацію Трампа в січні, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо його комунікацій з російським послом, і що він є потенційно уразливий для шантажу з боку Росії.

Низка конгресменів від Демократичної партії США вимагали провести розслідування дій Майкла Флінна.

Також стало відомо, що демократи вимагали від радника Трампа з нацбезпеки пояснити "гонорари" з РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування