Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З початку "тиші" - 12 обстрілів, за добу поранено 10 військових

Субота, 1 квітня 2017, 13:01

З початку доби 1 квітня станом на 12:00 у зоні проведення АТО зафіксовано 12 обстрілів з боку бойовиків у порушення режиму "тиші", військові ЗСУ вогонь у відповідь не відкривали. 

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко. 

За його словами, два обстріли було здійснено з мінометів калібром 82 і 120 мм, в районі н.п.Луганське, решта обстріли - з легкого озброєння.

За даними штабу, за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед військових ЗСУ немає, однак у госпіталі в Дніпрі помер військовий, який отримав пораненння 12 березня поблизу Мар'їнки.

10 військовослужбовців отримали поранення і травми.

"Двоє з них -  військовослужбовці Нацгвардії України, решта - зі складу ЗСУ", - повідомив Лисенко. 

Також він уточнив, що один з бійців НГУ отримав поранення під час обстрілу Широкиного, інший - підірвався на вибуховому пристрої у Зайцевому. 

Як відомо, 29 березня тристороння контактна група в Мінську узгодила повне дотримання режиму припинення вогню, яке набуде чинності з 1 квітня 2017 року.

Станом на ранок 1 квітня у штабі АТО повідомили, що 31 березня російсько-терористичні війська 94 рази обстріляли позиції ЗСУ, використовуючи переважно важке озброєння, що заборонене Мінськими домовленостями.

Як заявив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, Росія готується до початку активізації бойових дій на Донбасі.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування