Пєсков про яхти й дачі Медведєва: активісти не володіють інформацією

Субота, 1 квітня 2017, 15:18

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав популістськими звинувачення в корупції на адресу прем'єра країни Дмитра Медведєва.

Про це він сказав в інтерв'ю ABC News, коментуючи розслідування Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального про нерухомість, якою імовірно користується Медведєв, а також мітинги проти корупції, що пройшли в країні, пише "Новая газета".

Журналіст запитав у Пєскова, як Медведєв "на державну зарплату" може собі дозволити "яхти, особняки і вілли", які, як стверджує Фонд боротьби з корупцією, є у чиновника.

Пєсков підкреслив, що всі держслужбовці декларують свої доходи і звітують перед спецслужбами.

"Ми всі - ті, хто працює на державу, - щороку подаємо декларації про доходи. Їх перевіряють спеціальні органи, які здійснюють подвійний контроль. Тому ті популістські звинувачення, які ми іноді бачимо в пресі від різних активістів - вони не відповідають дійсності, тому що вони [активісти] просто не мають у своєму розпорядженні тієї інформації, яка доступна спеціальним службам", - відповів прес-секретар президента.

Пєсков також прокоментував мітинги проти корупції, що пройшли в країні. За його словами, корупція - актуальна проблема для Росії, з якою потрібно боротися.

"Суспільство абсолютно нетолерантне по відношенню до цього. Тому так, тиждень тому ми бачили протести в різних містах нашої країни. У деяких це було організовано законно, в деяких, як у Москві, це було зроблено незаконно. Вони [організатори акції протесту] не захотіли повідомити мерію законним шляхом, тому акції в Москві були незаконні", - сказав він.

Як повідомлялося, мітинги проти корупції пройшли по всій країні після того, як Фонд боротьби з корупцією оприлюднив розслідування про нібито "таємну імперію" прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва. У ньому йшлося про те, що у однокурсників Медведєва нібито є маєтки і яхти, якими, імовірно, користується прем'єр-міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...