Родичів спікера Держдуми РФ зарахували до лику святих - ЗМІ

Понеділок, 17 квітня 2017, 12:34

Родичів спікера Держдуми РФ В'ячеслава Володіна, священика Якова Логінова і диякона Філіппа Лєтова, зарахували до лику святих.

Про це пише "Медуза" в матеріалі, присвяченому родичам спікера Держдуми.

Як з'ясувало видання, в 2011 році Логінов став місцевошанованим святим Саратовської єпархії, а Лєтов рішенням Священного синоду Російської православної церкви був зарахований до лику святих новомучеників і сповідників.

За словами джерела в оточенні Володіна, Лєтов - прадід політика по материнській лінії, а Логінов - далекий родич.

Сайт Саратовської єпархії повідомляв, що 13 серпня 2005 року, коли до храму в Білогорному приїхав з України єпископ Лонгін, Володін перебував у церкві і молився за своїх родичів - "священика Якова Івановича Логінова і диякона Філіппа Трохимовича Лєтова, останніх священнослужителів Самодурівського храму, загиблих у ГУЛАГу".

Логінов і Лєтов вперше були заарештовані і відправлені в табори в 1930 році, але незабаром їх звільнили, і вони змогли повернутися на батьківщину. У 1937-му Лєтов був повторно заарештований за таємне проведення обряду хрещення, а в грудні того ж року затримали Логінова.

У матеріалі "Медузи" йдеться також про успішний бізнес компанії "Боброво", єдиним власником і інвестором якої є 80-річна Лідія Петрівна Барабанова, яку в ЗМІ називали матір'ю Володіна.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування