Лавров звинуватив Захід у "непартнерському підході"

Понеділок, 17 квітня 2017, 14:41

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав заяви Заходу на адресу Росії про відповідальність за українську і сирійську кризи "непартнерським підходом".

Як передає УНІАН, про це він сказав на прес-конференції в Москві.

"Уже не дуже навіть хочеться коментувати всі ті голослівні звинувачення, які на нашу адресу висуваються - спочатку це була Україна, потім в цьому контексті стала згадуватися Сирія, зараз хтось із американських діячів чи офіційна особа в Лондоні стали говорити, що з Росією можна співпрацювати, але нехай вона поводиться добре в Україні, в Сирії і тепер мова йде про Корейський півострів. Вже і тут Росія комусь повинна щось робити", - заявив Лавров.

За його словами, хаос, який існує, створено "не нами". Він заявив, що угруповання "ІГІЛ", "Аль-Каїда", "Джебхат-ан-Нусра" з'явилися в результаті тих авантюр, до яких залучалися "наші західні партнери, перш за все численні адміністрації США".

"Починаючи з Афганістану, підтримуючи моджахедів, називаючи їх борцями за свободу, і далі Ірак, Лівія - все це зруйновано, а наслідки виявляється, ми повинні оплачувати", - заявив він.

"Це непартнерський підхід, ми його не приймаємо", - сказав Лавров. За його словами, Росія буде орієнтуватися на те, що сказав президент США Дональд Трамп, а не його помічники, про те, що він хоче налагодити відносини з Росією. При цьому він запевнив, що Росія до налагодження відносин з США готова.

Лавров підкреслив, що агресивні дії авіації США, коли були нанесені удари по авіабазі в Сирії, лише погіршили ситуацію і ускладнили пошук політичного врегулювання.

Як повідомлялося, 16 квітня радник президента США Дональда Трампа з нацбезпеки Герберт МакМастер заявив, що настав час для жорстких переговорів з Росією про її підтримку режиму Башара Асада в Сирії і "підривні" дії в Європі.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування