Манафорт збирається працювати на китайського мільярдера - Financial Times

Понеділок, 17 квітня 2017, 15:14
Манафорт збирається працювати на китайського мільярдера - Financial Times

Пол Манафорт, який минулого року очолював виборчу кампанію президента США Дональда Трампа, а ще раніше був радником Віктора Януковича в Україні, тепер збирається давати поради китайському мільярдеру Яну Чі.

Зокрема, американець хоче допомогти власнику будівельної імперії Pacific Construction Group з Китаю отримати інфраструктурні контракти в США на трильйон доларів.

Про це пише в понеділок Financial Times, додаючи, що Манафорт і Ян Чі зустрічалися в Шанхаї минулого четверга. Перед зустріччю китайський мільярдер сказав виданню, що американський політтехнолог буде допомагати йому в ході так званого "інфраструктурного вибуху" в США.

Розмовляючи з журналістами у кімнаті для конференції, оздобленій китайськими класичними малюнками, Ян Чі вказав на мапу США, сказавши: "Цю мапу ми повісили тут для спеціального представника Трампа, Пола".

У Манафорта підтвердили, що він був у Шанхаї минулого тижня, але заперечили, що поїздка мала діловий характер. Пізніше представники американця підтвердили, що візит в Китай таки був діловим, але заперечили, що йшлося про інфраструктурні проекти.

Але джерело, поінформоване про переговори, розповіло Financial Times, що Манафорт у Китаї шукав угоди на конкретні проекти в США. Зустріч з Яном Чі була попередньою. Через кілька місяців він "повернеться для продовження переговорів".

Як повідомлялося, 13 квітня представник Манафорта Джейсон Мелоні заявив, що Манафорт планує постфактум зареєструватися у Міністерстві юстиції США в якості іноземного агента.

12 квітня американське інформагентство AP знайшло підтвердження платежів з "тіньової бухгалтерії" Партії регіонів Манафорту.

Як відомо, у березні 2017 року Сергій Лещенко у статті "Манафорт і Янукович відмивали гроші через Киргизстан" розповів, що Партія регіонів оплачувала послуги політтехнолога Пола Манафорта з використанням офшорних юрисдикцій і банків сумнівної репутації.

Дзеркало тижня

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...