Податківець завдав збитків держбюджету на 12 мільйонів – ДФС

Вівторок, 18 квітня 2017, 11:01

Співробітники управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Київській області спільно з Генеральною прокуратурою викрили факт зловживання службовим становищем одним із заступників начальника ГУ ДФС у Київській області.

Про це повідомляє прес-служба ДФС у вівторок.

Зазначається, що податківець, діючи на користь суб’єктів господарювання, неправомірно прийняв рішення про скасування податкових повідомлень-рішень внаслідок чого незаконно звільнив суб’єктів господарської діяльності від сплати податків, що завдало збитки державному бюджету на суму понад 12 мільйонів гривень.

За вказаним фактом Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України зареєстроване кримінальне провадження за ч.2 ст.364 КК України.

Наразі, заступнику начальника ГУ ДФС у Київській області в межах кримінального провадження повідомлено про підозру у зловживанні владою або службовим становищем  та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

У ДФС нагадують, що за вчинення вказаного  кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як відомо, 16 березня 2017 року відсторонений керівник ДФС Роман Насіров вийшов із СІЗО.

За Насірова внесли 100 млн грн застави його дружина і тесть.  

За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Тим самим державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд грн.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News