НАБУ розслідує 49 проваджень щодо корупції на держпідприємствах

Вівторок, 18 квітня 2017, 13:42

Серед більш ніж трьох сотень проваджень, що наразі розслідуються детективами Національного антикорупційного бюро, 49 стосуються корупції на державних підприємствах (ДП).

Про це повідомляє НАБУ.

Крім того, у полі зору детективів перебувають 35 ДП, 15 з яких за розміром активів входять до ТОП-100 державних компаній за версією Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

За попередніми оцінками, сумарні збитки завдані цим підприємствам через кримінальні корупційні правопорушення, перевищують 20 мільярдів гривень.

Найбільш "корумпованими" є компанії, що належать до паливно-енергетичного, аграрно-промислового, гірничо-металургійного комплексів, хімічної промисловості, транспортної галузі тощо.

Станом на початок квітня 2017 року про підозру у завданні збитків державним підприємствам, повідомлено 78 осіб. У більшості злочинних схем задіяні керівники середньої та вищої ланки.

Крім того, детективи НАБУ та прокурори САП скерували до суду 24 справи, що стосуються діяльності державних компаній. Сукупний розмір предмету злочину в цих справах перевищує 1,5 мільярда гривень. Обвинувальні акти складено щодо 41 особи.

Як зазначає НАБУ, у 2016 році на рахунки державних компаній повернуто 116 мільйонів гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування