Гройсман запевняє, що контролює стихію

Середа, 19 квітня 2017, 11:40

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевняє, що ситуація на місцях, що виникла з погіршенням погодних умов, є контрольованою.

Про це він сказав на засіданні Кабінету міністрів у середу.

"На сході країни є нетипові погодні умови: великі опади снігу… Я переговорив з рядом голів обласних адміністрацій і мерів. Ситуація є контрольованою. Влада на місцях роботу організувала. Всі служби працюють", – сказав він.

"Наразі допомога не потрібна", – зазначив прем'єр, водночас доручив керівникам відповідних відомств моніторити ситуацію.

За словами Гройсмана наразі в Україні є 150 знеструмлених населених пунктів, водночас бригади обленерго працюють над відновленням електропостачання.

Як повідомлялося, мер Дніпра назвав погодні умови в місті стихійним лихом, однак запевнив, що місцева влада працює над усуненням наслідків негоди.

Він повідомляв про повалення більше 2600 дерев у місті та можливі перебої з водою і світлом. Також мер розпорядився призупинити до п'ятниці навчання в школах.

В свою чергу мер Харкова Геннадій Кернес на черговій сесії Харківської міськради в середу повідомив, що внаслідок негоди в Харкові повалені понад 700 дерев і знеструмлені більше ніж тисяча будинків, зокрема багатоповерхівки.

"У нас на сьогодні впало більше ніж 700 дерев, упало понад 2 тисячі великих гілок. Знеструмлені шість дитячих будинків, дві школи та 40 багатоквартирних будинків, приватних - більше ніж тисяча", – цитує Кернеса "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялось, у зв’язку з погіршенням погодних умов на території міста Дніпро та в Харківській області ввели тимчасове обмеження на рух вантажних транспортних засобів.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...