Порошенко: Росія не виконує жодної обіцянки

Середа, 19 квітня 2017, 11:51

Президент Петро Порошенко заявляє, що Росія не виконує свої обіцянки і не зацікавлена в мирній ситуації на сході України.

Про це він сказав, виступаючи в Chatham House в Лондоні 19 квітня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Москва не просто відкидає світовий порядок. Вона намагається побудувати альтернативну реальність, засновану на альтернативних цінностях. Тиранія замість демократії, нетерпимість замість поваги", – сказав Порошенко.

За словами глави держави, Росія порушила всі двосторонні домовленості, за якими Москва визнавала і гарантувала суверенітет і територіальну цілісність України.

"Сьогодні вона порушує свої незліченні обіцянки в рамках Мінського процесу. Немає ефективного припинення вогню, немає звільнення заручників і незаконно утримуваних осіб, немає доступу (на неконтрольовану територію) в міжнародних гуманітарних організацій", зазначив Порошенко.

"У цьому ніхто не винен, крім Росії. Вона продовжує відправляти в Україну війська, важку зброю і боєприпаси, перетворює Крим на найбільшу військову базу в світі", – підкреслив він.

За словами президента, в Україні немає миру з однієї причини – в цьому не зацікавлена Росія.

Порошенко зазначив, що і під час останніх переговорів у "нормандському форматі" Росія знову давала чергові "порожні обіцянки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News