Порошенко: Ми вимушені шукати миру, завдяки силі

Середа, 19 квітня 2017, 13:04

Президент Петро Порошенко заявив, що росіяни не зацікавлені в досягненні миру, а зацікавлені в отриманні контролю.

Про це він сказав під час виступу у Королівському інституті міжнародних відносин.

"Вона порушує свої незліченні обіцянки сьогодні - у рамках Мінського процесу. Жодного ефективного припинення вогню. Жодного звільнення заручників та нелегально затриманих осіб. Жодного доступу для міжнародних гуманітарних організацій. Жодна інша сторона за це не відповідальна. Окрім Росії", - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що РФ продовжує направляти в Україну російські війська, важке озброєння та амуніцію.

"Вона перетворила Крим на найбільшу в світі військову базу. Вона залишається глухою до вимог та аргументів про мир. У нас нема миру з однієї причини: росіяни не зацікавлені в досягненні миру. Вони зацікавлені в отриманні контролю", - наголосив Порошенко.

Він додав, що відчув це знову у понеділок, коли разом з канцлером Меркель і президентом Олландом мав телефонні переговори з президентом Путіним.

"Це був ще один вияв порожніх обіцянок Москви. Це був ще один вияв їхнього відношення: "якщо ви хочете миру, можете його мати: але лише на наших умовах". Жодних компромісів. Лише право сили. Це підтверджує, що у нас немає іншого виходу як шукати миру завдяки силі, а не умиротворенню", - сказав Порошенко.

Під час виступу в Chatham House у Лондоні президент також заявив, що санкції стимулюють РФ залишатися за столом переговорів із врегулювання ситуації на Донбасі, тому їх не можна скасовувати.

"Санкції проти Росії мають залишатися", - сказав Порошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, Порошенко порівняв Росію з крокодилом із висловлювання екс-прем'єра Великої Британії Вінстона Черчилля, передає 112 канал.

"Черчилль сказав у січні 1942-го: "Кожен сподівається, що якщо він удосталь нагодує крокодила, крокодил з'їсть його пізніше за інших". Є одне місце, де ці слова особливо актуальні – це Україна, і цей крокодил, якого багато хто хотів би погодувати, щоб він не з'їв їх сьогодні, – це Росія. Вони сподіваються, якщо Росія задовольнить свій апетит, то вона не буде поширювати свій вплив далі. Але я хочу переконати їх: Росія не наїсться. Вона не вірить у демократію і права людини, вона вірить у домінування над світом і зону впливу, вона не грає за правилами", - сказав Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування