3 з 4 поранених у суботу військових підірвалися на вибухових пристроях

Неділя, 2 квітня 2017, 12:55

Троє з поранених за минулу добу українських військових підірвалися на вибухових пристроях, ще один постраждав від обстрілу.

Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу в неділю.

"Внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських Збройних Сил немає, але четверо військовослужбовців дістали поранень. Зокрема, троє з них постраждали внаслідок підривів на вибухових пристроях, ще 1 отримав поранення внаслідок ворожого обстрілу", - сказав він.

Мотузяник також повідомив, що, незважаючи на певну деескалацію ситуації в зоні АТО після домовленостей про припинення вогню з 1 квітня, в суботу бойовики 37 разів обстрілювали українські позиції, і в 5 випадках використовували міномети.

Зокрема, на Донецькому напрямку зафіксовано 13 обстрілів, 3 з яких із забороненого озброєння, на Маріупольському напрямку – 22 обстріли, 2 з важкого озброєння. Водночас Мотузяник зазначив, що вперше за багато місяців окупанти не використовували важке озброєння на ділянці фронту Павлопіль-Широкіне.

Як відомо, 29 березня тристороння контактна група в Мінську узгодила повне дотримання режиму припинення вогню, яке набуде чинності з 1 квітня 2017 року.

30 березня президент України Петро Порошенко повідомив, що дав доручення Генеральному штабу Збройних сил та Міністерства оборони про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування