Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грицак: загиблий у Маріуполі полковник СБУ був кращим контррозвідником України

Неділя, 2 квітня 2017, 13:09

Основною версією загибелі співробітника СБУ, полковника Олександра Хараберюша в Маріуполі Донецької області є терористичний акт, пов'язаний з професійною діяльністю загиблого.

Про це заявив глава СБУ Василь Грицак у неділю журналістам в Маріуполі після церемонії прощання з Хараберюшем, який загинув внаслідок вибуху автомобіля. 

"Основна версія, яка відпрацьовується СБУ - це теракт, і це пов'язано з його професійною діяльністю. Ми чітко розуміємо, що прийшли за ним. Він був найкращим контррозвідником в Україні", - сказав Грицак.

За словами глави СБУ, коли про все це доповіли президенту Петру Порошенко, той прийняв рішення нагородити загиблого орденом "За мужність" посмертно. За даними прес-служби глави держави, відповідний указ підписано 1 квітня. 

Повідомляється, що після церемонії прощання глава СБУ вручив орден батькові загиблого.

Як відомо, вибух автомобіля, в якому перебував Хараберюш, стався 31 березня в Центральному районі Маріуполя на перетині просп. Металургів і вул. Кафайської. Сам Хараберюш, який займав посаду заступника начальника головного відділу контррозвідки Донецького управління СБУ, загинув на місці.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування