Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Данилюк заявив про загрозу запуску реєстрів відшкодування ПДВ

Неділя, 2 квітня 2017, 19:26

Глава Мінфіну Олександр Данилюк заявив про загрозу запуску електронного реєстру ПДВ через несанкціановане втручання у систему Акредитованого центру сертифікації ключів

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook 2 квітня.

"Біля 11 ранку "поклали" систему Акредитованого центру сертифікації ключів в ДФС. Це безпрецедентна подія", - зазначив міністр.

Данилюк зауважив, що вхідну інформацію в електронний реєстр автоматичного відшкодування ПДВ ДФС формує на підставі заявок бізнесу та закріплює дані електронним цифровим підписом.

"Тому безперебійна робота центру сертифікації ключів є обов’язковою для успішного запуску цього реєстру", - пояснив він.

За його словами, систему центру вдалося частково відновити.

 

Як відомо, раніше глава Мінфіну анонсував запуск Автоматичного реєстру відшкодування податку на додану вартість з 1 квітня 2017 року. 

1 квітня Олександр Данилюк у своєму Facebook заявив: "Спільними зусиллями Мінфіну, Казначейства та ДФС вже досягли результатів -- реєстр запущено, відбувається його наповнення інформацією".

"Працюємо у вихідні для того, щоб з понеділка реєстр вже був доступний на офіційному сайті. Далі буде тривати робота з вдосконалення реєстру на основі відгуків бізнесу", - зазначив він. 

Також Данилюк заявив про багато спроб саботувати запуск реєстру. 

"Мінфін та Казначейство були готові до запуску ще місяць тому, але в ДФС все робилося для того, аби це не відбулося. Після зміни керівництва ДФС став зрозумілим масштаб проблеми", - додав міністр.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування