Турчинов: Кремль продовжує готуватися до повномасштабної війни

Четвер, 20 квітня 2017, 10:47

Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни, нарощує військову міць і активно збільшує свою армію.

Про це заявив на церемонії відкриття Києво-Могилянської бізнес-школи "Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України" у четвер секретар РНБО України Олександр Турчинов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Кремль продовжує готуватися до повномасштабної війни, що становить загрозу для всієї Європи", – сказав Турчинов.

За словами секретаря РНБО, РФ також підсилює свої позиції на непідконтрольних Києву територіях на сході України, на сьогодні на Донбасі перебувають до 30 тисяч бойовиків, і планує збільшити їх кількість до 50 тисяч.

Турчинов також повідомив, що до ведення бойових дій на Донбасі залучаються курсанти військових навчальних закладів в РФ.

"Уздовж кордону вже розгорнуто угруповання збройних сил РФ до 50 тис, без урахування бойовиків 1го та 2го армійських корпусів на тимчасово окупованих територіях... триває збільшення чисельності 1го та 2го армійських корпусів, планується збільшити їх до 55 тис осіб", – зазначив він.

"Гучна інформаційна кампанія з набору повинна замаскувати перекидання на Донбас кадрових військових і найманців з Росії", – додав секретар РНБО.

Турчинов підкреслив, що російські військові, розміщені вздовж кордону, здатні протягом 2-3 годин вторгнутися на територію України.

Особливе занепокоєння, за його словами, викликають плани офіційної Москви провести масштабні військові навчання в Білорусі "Захід 2017" за участю 100 тис військовослужбовців.

За оцінками фахівців, мета цих навчань – перевірка готовності російських військ проводити операції від регіональних до широкомасштабних воєн за умови скорочення часу на їх стратегічну підготовку", – сказав Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування