Маккейн: Росія досі не понесла покарання за свою поведінку

Понеділок, 3 квітня 2017, 03:43

Розслідування спроб втручання Росії в президентські вибори у США, а також зв'язків команди нинішнього президента з Кремлем, повинно чітко встановити мотиви та методи росіян, а також знайти спосіб протидії цій тактиці, яку РФ застосовує по всьому світу без наслідків для себе.

Таке переконання висловив у неділю під час інтерв'ю ABC News голова Комітету Сенату США з питань збройних сил Джон Маккейн, пише Укрінформ.

"Ми знаємо про факт спроби росіян змінити результат наших виборів, здійснюючи нападки на фундаментальні основи демократії. Ми маємо знати як, ми маємо знати чому, і найголовніше – ми повинні знати, що потрібно зробити, щоб запобігти подібній діяльності, яку вони продовжують вести у вільних країнах по всьому світу", - заявив американський сенатор.

У цьому зв'язку він підкреслив, що розслідування, яке продовжується в США, має вивчити всі аспекти ситуації, у тому числі "пріоритети президента Трампа, а також інші пріоритети, які, на думку багатьох з нас, маються місце".

Маккейн також зауважив, що втручання Росії в міжнародні справи по всьому світу проходять, практично, без наслідків.

"Вони з успіхом для себе продовжують розчленовувати Україну; вони досягли успіху у створенні значного впливу на Близькому Сході, якого ніколи не мали раніше; вони успішно втрутились у наші вибори, і ми знаємо, що вони продовжують робити те саме у виборчих процесах у Франції та в інших місцях. І досі вони або понесли незначне, або ж взагалі не понесли покарання за все це", - підкреслив сенатор-республіканець.

Водночас, він висловив упевненість у команді з питань національної безпеки в новій адміністрації Трампа, зауваживши, що президенту варто було би прислухатися до них.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News