Вибухи в Балаклії: Сапери розмінували 9 населених пунктів

Понеділок, 3 квітня 2017, 09:44

Станом на 08:00 3 квітня пожеж на території м. Балаклія та прилеглих населених пунктів внаслідок вибухів боєприпасів не зафіксовано.

Про це інформує в понеділок прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Рятувальник повідомляють, що територію міста Балаклія та 9 прилеглих населених пунктів у зоні надзвичайної ситуації очищено від вибухонебезпечних предметів.

Всього з початку робіт вилучено 5 тисяч 483 вибухонебезпечних предмети.

У ході очищення піротехнічними підрозділами ДСНС територій навколо міста Балаклії від вибухонебезпечних предметів 10 кілометрову зону забруднення зменшено до 7 км.

Організовано проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з місцевим населенням.

Завершується відновлення газопостачання м. Балаклія. Залишилось підключити близько 156 абонентів. Відновлено теплопостачання міста, за винятком військового містечка.

Повністю зруйновані 5 приватних житлових будинків та 35 квартир у багатоквартирних будинках барачного типу.

Проводяться відновлювальні роботи у 46 багатоповерхових і приватних будинках, 1 дитсадку та 1 закладі охорони здоров’я (встановлення нових вікон, ремонт дахів). Відновлено покрівлю в 7 приватних будинках та 2 школах.

Як відомо, пожежа на арсеналі в Балаклії з подальшими вибухами боєприпасів почалася в ніч на 23 березня, близько 36 тисяч мешканців міста і довколишніх сіл евакуювали.

24 березня в Міноборони заявили, що пожежу на артскладах біля Балаклії повністю ліквідовано. Внаслідок НС поранено 3 особи, 1 особа загинула.

27 березня Держслужба з надзвичайних ситуацій відзвітувала про очищення від вибухонебезпечних предметів Балаклії і пунктів неподалік від міста.

Більше про події на Харківщині читайте у матеріалі "Надзвичайна зона. Вибуховий "апокаліпсис" у Балаклії".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування