Підозрюваний у вибуху в метро в Санкт-Петербурзі сам прийшов у поліцію

Вівторок, 4 квітня 2017, 00:18
Підозрюваний у вибуху в метро в Санкт-Петербурзі сам прийшов у поліцію

У відділення поліції в Петербурзі з'явився чоловік, схожий на людину з фотографії, якого ЗМІ назвали підозрюваним у скоєнні теракту в метро.

Про це повідомлять "РБК" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Він побачив себе по ТВ, злякався і сам прийшов у поліцію", - сказало джерело. За його словами, чоловік до вчинення теракту не причетний.

 

У той же час, російський "Інтерфакс" повідомляє, що вибух метро, за попередніми даними, здійснив терорист-смертник. Його особа встановлена.

"Згідно з однією з версій, вибуховий пристрій в метро Петербургу привів в дію терорист-смертник. За попередніми даними це 23-річний уродженець Середньої Азії", - сказав співрозмовник агентства.

За інформацією джерела, ймовірний терорист-смертник, який здійснив вибух, був пов'язаний із забороненими в Росії радикальними ісламістськими угрупованнями. Імовірно, терорист проніс вибуховий пристрій в підземку Санкт-Петербурга в рюкзаку.

"Виявлені на місці останки свідчать на користь версії про те, що вибух здійснив терорист-смертник, проте остаточні висновки можна буде зробити після експертизи ДНК", - повідомило джерело.

Російське видання "Фонтанка" опублікувало фото людини, яку розшукують у зв'язку з вибухом в метро Петербурга.

3 квітня близько 14:00 на перегоні між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут" у вагоні метро стався вибух.

За останніми даними в результаті теракту загинули 11 людей, ще 45 були госпіталізовані. Українців серед постраждалих немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування