Ляшко з партійцями заблокував трибуну Ради

Вівторок, 4 квітня 2017, 10:06

Фракція Радикальної партії заблокувала парламентську трибуну, протестуючи проти запровадження абонплати за газопостачання.

Це сталося перед початком засідання у вівторок.

Водночас електронна реєстрація показала 354 народних депутати в залі. Спікер Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове засідання.

Лідер фракції Олег Ляшко заявив, що не відмовиться від ідеї блокування трибуни навіть після рішення Національної комісії, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг призупинити дію свого рішення про введення абонплати за газ.

"Заяви влади: сьогодні президента, учора прем'єр-міністра, що ви відіграєте все назад, ви це робите з однієї причини – ви злякалися, бо побачили обурення людей", – сказав Ляшко.

Він звернувся до лідерів двох фракцій Юлії Тимошенко та Олега Березюка з закликом приєднуватись:

"Заблокуємо наглухо трибуну. Тому що ми вимагаємо не лише скасування рішення НКРЕКП, ми вимагаємо відставки Вовка лава НКРЕКП -ред.) і корумпованого складу НКРЕКП… Я кличу всіх вас до боротьби проти грабіжницької політики нинішньої влади", – заявив Ляшко.

Як відомо, 3 квітня фракція Радикальної партії погрожувала блокувати трибуну у вівторок, якщо не буде скасована абонплата на газ для споживачів.

Читайте також: Абонплата за газ. Як будемо платити за новими платіжками?

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і компослуг, затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Плату з 1 квітня будуть платити споживачі щомісяця, незалежно від фактичного обсягу споживання. Абонплата буде нараховуватися на підставі приєднаної потужності кожного споживача (відповідно до типу газового лічильника).

Відповідно до рішення комісії, з 1 квітня споживачам буде нараховуватися плата за газ, як товар (4942 грн за тисячу кубометрів плюс гранична торгівельна націнка газопостачальної компанії, яка становить 3,2%), а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями.

Згодом Володимир Гройсман заявив, що Кабмін вимагатиме переглянути рішення НКРЕ щодо введення в дію абонентської плати за газ.

Президент Петро Порошенко висловився за скасування рішення про абонплату на газ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News