Україна вимагає від РФ припинити військовий призов кримчан

Вівторок, 4 квітня 2017, 12:42

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест з приводу призову кримчан до російської армії.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Міністерством закордонних справ України висловлено рішучий протест Російській Федерації у зв’язку з її наміром провести призов на військову службу на тимчасово окупованій території АР Крим і м. Севастополь", - йдеться в офіційній заяві зовнішньополітичного відомства.

У міністерстві зауважили, що це забороняє резолюція Генасамблеї ООН, яка встановила факт незаконної окупації Росією Криму.

"У цьому контексті було висловлено вимогу скасувати призов на військову службу громадян, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, а також забезпечити неухильне дотримання російською стороною своїх міжнародних зобов’язань", - підкреслюють в МЗС.

Як повідомлялося, 1 квітня в Росії почалася військова призовна кампанія, під час якої кримчан змусять служити у всіх регіонах РФ, а не тільки на півострові, як раніше.

За словами начальника організаційно-мобілізаційного управління штабу Південного військового округу РФ Андрія Колесова, у 2017 році до російської армії з анексованого Криму піде майже 5 тисяч призовників.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування