СК РФ назвав ім'я виконавця теракта в метро Петербурга

Вівторок, 4 квітня 2017, 15:57

Слідчий комітет РФ встановив особу чоловіка, який скоїв теракт в метро Санкт-Петербурга.

Про це йдеться на сайті комітету.

"Слідством встановлено особу чоловіка, який вчинив вибух у вагоні поїзда метро в Санкт-Петербурзі. Ним виявився Акбаржон Джалілов 01.04.1995 року народження", - заявили в СК РФ.

Крім того, експертами-криміналістами виявлені генетичні сліди Джалілова на сумці, залишеній на станції метро "Площа Повстання", у  якій знаходився вибуховий пристрій.

 
ЗМІ поширюють фото Акбаржона Джалілова з камер метрополітену
lenta.ru

Укладення генетичної експертизи і записи камер відеоспостереження дають слідству підстави вважати, що чоловік, який вчинив теракт у вагоні, залишив сумку з вибуховим пристроєм на станції метро "Площа Повстання".

"Згідно з однією з версій, вибуховий пристрій в метро Петербурга привів у дію терорист-смертник. За попередніми даними, 23-річний уродженець Середньої Азії",- сказав співрозмовник агентства.

Раніше повідомлялося, що теракт на одній зі станцій метро в Санкт-Петербурзі скоїв уродженець Киргизстану, який отримав російське громадянство.

Держкомітет національної безпеки Киргизстану повідомляв, що ним є Акбаржон Джалілов 1995 року народження.

Також ЗМІ писали, що теракт скоїв терорист-смертник.

Як відомо, 3 квітня близько 14:00 на перегоні між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут" у вагоні метро стався вибух. На іншій станції метро було знайдено сумку із вибуховим пристроєм.

За останніми даними, у результаті теракту загинули 14 людей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування