Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Корчак "перевела стрілки" на Радецького, а Бурбак поставив їй "двійку"

Середа, 5 квітня 2017, 14:07

Голова Національного агентства з запобігання корупції Наталія Корчак заявляє, що її заступник Руслан Радецький не доповідає їй про хід перевірки електронних декларацій.

Під час виступу з трибуни Верховної Ради на запитання, у деклараціях скількох високопосадовців НАЗК знайшла порушення, вона відповіла, що загалом почали перевірки щодо 76 осіб.

"На запитання, які зараз проміжні результати роботи над деклараціями, я не отримую від Руслана Радецького (відповіді)", – заявила Корчак.

"Ми це питання ставили на засіданні, ми його вносили до протоколу порядку денного – і тому коли виникає питання, а як можу я цих чоловіків привести до розуму, коли закон мені не дає таких важелів впливу? До кого мені звертатися?", – додала вона.

За словами Корчак, є проблема стосовно діяльності членів НАЗК.

"Стосовно проведення перевірок, я як голова Національного агентства іноді закривала очі на ті рішення, які пропонувалися паном Радецьким, щоб пошвидше почати проведення перевірок. І ті рішення, які були запропоновані, ми прийняли. Я не можу змусити департамент, особисто члена НАЗК, який відповідальний за цей напрямок роботи…", – сказала вона.

Лідер фракції "Народного фронту" Максим Бурбак, ставлячи запитання, зазначив, що Корчак колись викладала в нього на юридичному факультеті Чернівецького національного університету – і там вчили нести відповідальність за свої рішення.

Голова НАЗК на це пожартувала, що треба було йому двійку поставити.  

Згодом Бурбак парирував: "Двійку вам ставить парламент, несіть заліковку".

Як відомо, в останні дні березня система електронних декларацій була фактично недоступна, тоді як 1 квітня збігав термін для більшості декларантів другої хвилі.  

29 березня прем'єр Володимир Гройсман закликав членів НАЗК подати у відставку через це.

Корчак заявляла вже, що не збирається йти у відставку, і жалілася Національному антикорупційному бюро, Генеральній прокуратурі, поліції та Раді нацбезпеки й оборони на дії посадовців Держслужби спецзв’язку та ДП "УСС", у яких вбачає ознаки службових злочинів.

Ані в уряду, ані у Верховної Ради немає повноважень звільняти керівництво НАЗК.

Член НАЗК Руслан Рябошапка заявляв, що Наталія Корчак вичерпала свій потенціал на посаді голови відомства.

А Корчак звинувачувала Радецького у безвідповідальному гальмуванні роботи НАЗК.

НАЗК вже визнало збій у роботі реєстру поважною причиною несвоєчасне подання декларації чиновниками.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування