Під час концерту Білик в Одесі побилися бойкотувальники і поліція

Четвер, 8 червня 2017, 23:26

Під час концерту співачки Ірини Білик в Одесі відбулися сутички між бойкотувальниками виступу та поліцією.

Про це повідомив екс-лідер "Правого сектора" Сергій Стерненко, який ініціював бойкот концерту Білик в Одесі.

На своїй Facebook-сторінці він звинуватив радника Головного Управління Національної поліції в Одеській області Руслана Форостяка у тому, що він нібито спровокував конфлікт.

"Мене сильно побито. Затягнули в натовп поліції. Били ногами в обличчя та в спину. Якби не закривався руками, вибили б зуби. Знаходжусь в автобусі МВС. Вул. Космонавтів 12. Спровокував конфлікт Руслан Форостяк", - написав Стерненко.

У той же час, за інформацією Інтерфакс-Україна, трохи більше десятка активістів спробували прорватися в заклад, де виступає співачка, проте охорона клубу і поліція не дали цього зробити. Потім бойкотувальники намагалися закидати клуб яйцями, проте і ці дії припинили правоохоронці.

Під час цих спроб між активістами і поліцією раз у раз спалахували бійки. В результаті кілька людей, в т.ч. Стерненко були затримані, проте потім їх відпустили.

Раніше в кооментарі "Укрінформу" Форостяк повідомив, що арт-дирекція, яка організовала виступ Білик на відкритті ресторану "Парк Leo", дезінформувала правоохоронців, повідомивши про скасування концерту.

"Арт-директор заходу ввів сьогодні в оману поліцію, повідомивши про скасування виступу Білик на відкритті одеського ресторану. Чи буде це мати якусь правову відповідальність і наслідки, поки що не готовий сказати. Позиція правоохоронних органів - забезпечити законність та правопорядок. Хоча, звісно, зараз організатори заходу, які нас обманули, налаштували поліцію проти себе. Я зараз не довіряю жодному слову цих людей, я вбачаю спроби організаторів обманути як правоохоронців, так і представників громадськості. Наразі не можу зробити остаточних висновків", - зазначив Форостяк.

На перехрестя вулиць Космонавтів-Філатова, де виступає Білик, прийшли активісти патріотичних організацій. Вони звинувачують співачку у гастролях в анексованому Криму і РФ.

"12 серпня 2015 року відвідувала Крим, заїхавши з території РФ. Літаком з Москви, якщо бути точнішим. Прокуратура тоді цей інцидент розслідувала, але до відповідальності Білик так і не притягнули", - написав Стерненко у Facebook.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News