Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розенблат здав паспорти і не піде з БПП

Вівторок, 8 серпня 2017, 08:31

Депутат Верховної Ради Борислав Розенблат не має наміру залишати територію України в разі схвалення парламентом його затримання і арешту і здав свої паспорти.

Про це він заявив в інтерв'ю Українським Новинам.

"Ви постійно ставите це питання. Повторюю, що паспортів у мене немає, можливості виїхати за кордон теж немає, як власне і бажання уникати слідства, тому що я знаю, що не винен", - сказав він.

За його словами, він володіє нерухомістю в Німеччині, але не має наміру уникати слідчих дій і протидіяти своєму можливому арешту.

"Тому всі мрії прокурорів про те, щоб я виїхав за кордон, не збудуться. Я ще раз повторюю, що я не винен і ніяких хабарів не отримував. Я все робив в рамках закону "Про статус народного депутата", - підкреслив Розенблат.

Він звинуватив слідство у його справі в провокації злочину і буде доводити це в суді.

"Я знаю, що в будь-якому випадку буде відкрито кримінальне провадження за статтею 370 Кримінального кодексу (провокація злочину), по якій ми звинувачуємо співробітників НАБУ. Вже сьогодні я бачу опір, тому що вони розуміють, що до них буде дуже багато питань. Тому що немає жодних осіб, яких нібито я підкуповував або намагався підкупити", - заявив він.

Відповідаючи на питання про фірму його сестри, яка за даними слідства була створена для видобутку та вивезення бурштину з України, він сказав:

"Хто її створив, нехай і займається її долею. Фірму створили співробітники НАБУ з якихось даних моєї сестри, яка ніколи не знала про цю фірму. Друге питання - ніяких документів вона не оформлювала і не давала жодних доручень, щоб керувати цією компанією. Вона була створена НАБУ для того, щоб робити все за своїм сценарієм, і вони продовжують це здійснювати".

Депутат повідомив, що не готовий здати свій мандат, оскільки на період розслідування справи такої можливості не існує.

Крім цього, він не має наміру виходити з політичної партії "Блок Петра Порошенка" Солідарність".

"Я вважаю, що це питання вже буде вирішене судом. Якщо я винен, то так, якщо не винен, то чому я повинен це робити?", - сказав він.

За його словами, в рамках судових рішень слідством було допущено низку помилок і зараз його адвокати ініціюють перегляд рішень.

Розенблат повідомив, що ніяких слідчих дій з його участю у справі не проводиться.

Як відомо, антикорупційні органи звинувачують Розенблата в тому, що він і депутат з фракції "Народний фронт" Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

НАБУ записало розмови Розенблата із "агентом Катериною", якій він обіцяв за певну суму допомогти іноземній компанії отримати дозволи на видобуток бурштину в Україні.

Так, в одній із розмов Розенблат розповів агенту НАБУ, що ліцензії, які видала Держгеонадра компаніям, можна відібрати лише через суд. Таке "втручання" коштувало 25 тисяч доларів.

7 липня комітет Регламентний комітет ВР підтримав подання ГПУ на зняття недоторканності з депутата від фракції БПП Борислава Розенблата та направив цей висновок Верховній Раді.

Наразі Розенблат за рішенням суду вніс 7 млн застави та одягнув електронний браслет.

Більше про "бурштинову" справу, у якій фігурують Борислав Розенблат та Максим Поляков,читайте у статті "Ім'я Розенблата, або Доторканний Борислав не сміється".

Читайте також: Недоторканні "камікадзе", або Рада своїх не здає

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
15:02
У Львові затримали військового, який за хабар обіцяв відправити мобілізованого в тил
14:57
ЗМІ: Франція пропонує ЄС нові санкції для боротьби з російською дезінформацією
14:55
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця 
Усі новини...