Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Порошенка відреагували на скандал з українським експортом зброї

Вівторок, 26 вересня 2017, 17:16

В Адміністрації президента України вважають, що останні звинувачення України у нібито незаконній торгівлі зброєю пов’язані з конкуренцією на ринку.

Про це заявив заступник голови АП Костянтин Єлісєєв, передає "Радіо Свобода".

"Це питання пов’язане з певною конкуренцією на ринку озброєнь. Для нас є важливим, щоб ця військова співпраця йшла в руслі резолюцій Ради безпеки ООН і відповідала міжнародним стандартам. Якщо це так, то я не бачу ніяких сенсацій", – сказав він.

Єлісєєв наголосив, що Україна є важливим і відповідальним партнером на ринку озброєнь.

"У нас є потужна система державно-експертного контролю. До речі, яка свого часу була створена за допомогою американської сторони. Були звинувачення і щодо нібито причетності України до розробки певних видів озброєння для Північної Кореї. Все це інсинуації, які через кілька днів усі забудуть", – додав він.

Як повідомлялося, в останньому звіті Проекту з викривання організованої злочинності та корупції (OCCRP) йдеться, що європейські виробники постачають зброю до Африки та Близького Сходу, використовуючи у якості посередників оборонні підприємства України.

25 вересня правозахисна організація Amnesty International опублікувала ще один звіт, у якому стверджується, що Україна через свою держкомпанію "Укрінмаш" незаконно постачає зброю до Південного Судану.

"Укрінмаш" на це заявив, що ніколи не постачав зброю до Південного Судану, а твердження Amnesty International повністю не відповідають дійсності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування