З Калинівки евакуйовано 28 тисяч осіб, одна жінка постраждала

Середа, 27 вересня 2017, 07:16

З Калинівки та прилеглих сіл евакуювали близько 28 тисяч осіб.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі.

"Поліція, військовослужбовці Нацгвардії і Збройних сил України забезпечують евакуацію мешканців м. Калинівка і прилеглих сіл. Станом на 03:15 год. вже евакуйовано близько 28 тисяч людей, 8 тисяч з яких – за допомогою транспорту, наданого місцевою владою", - йдеться в повідомленні.

У поліції підкреслили, що станом на 3:00 повідомлень про постраждалих у результаті вибухів не надходило.

"На охорону публічної безпеки та порядку на території Вінницької області залучено понад 2,8 тисяч працівників поліції. Безпосередньо поблизу місця вибуху несуть службу 70 працівників Калинівського відділу поліції, 100 працівників апарату поліції Вінниччини, 60 патрульних поліцейських, 40 працівників обласного управління поліції охорони", - зазначили в поліції.

Також до несення служби залучено майже 140 військовослужбовців Нацгвардії, працівники ДСНС, Міноборони.

При цьому в ДСНС повідомили, що станом на 6:30, згідно з попередньою інформацією, травмовано 1 людину. Постраждалу в стані середньої тяжкості госпіталізовано до Вінницької Центральної районної лікарні.

Т.в. обов'язків голови Нацполіціі В'ячеслав Аброськін повідомив, що обстановка в Калинівці під контролем, підтверджених фактів мародерства не зафіксовано. Триває евакуація місцевих жителів.

Як відомо, у вівторок ввечері сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані в районі міста Калинівка Вінницької області.

Внаслідок надзвичайної події змінено маршрути 14 поїздівВ'їзди до Вінницької області трасою м-21 Вінниця-Житомир-Могилів-Подільський перекрито.

Окрім того, "Украероцентр" закрив повітряний простір в радіусі 50 км від зони загоряння на складах боєприпасів в Калинівці.

У Генштабі заявили, що територія загоряння на складах боєприпасів в районі Калинівки становить близько 10% від загальної площі арсеналу.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що наразі відпрацьовуються різні версії причин події, але, ймовірно, йдеться про зовнішні чинники.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News