З'явилося відео потужного вибуху в Калинівці

Середа, 27 вересня 2017, 10:59

З'явилося свіже відео вибухів у Калинівці. Зокрема, зафіксовано потужний вибух на складах боєприпасів.

За даними 112.ua, станом на 10:55 середи, 27 вересня, чути поодинокі вибухи. 

Прес-офіцер регіонального медіа-центру Міноборони Андрій Агєєв в ефірі 112.ua повідомив, що вибухи на арсеналі тривають, але інтенсивність їх значно зменшилась.

"Інтервал десь приблизно 10-15-20 хв. Продовжується ліквідація осередків пожежі. Наразі сапери приступили до розчищення території складів і навколо сховищ", - сказав Агєєв. 

 

Машина, в яку влучив снаряд

Скриншот з відео 112.ua  

Він додав, що найближчим часом групи розмінування розпочнуть перевірку тих населених пунктів, звідки проводилась евакуація населення.  

"Перевірятимуть території населених пунктів на наявність небезпечних предметів, можливо, cнарядів, які не розірвалися внаслідок розльоту", - сказав він. 

За його словами, рішення стосовно того, коли мешканцям можна повертатися додому, буде ухвалено лише після того, як відбудеться перевірка територій саперами. 

 

Військові на місці події

Скриншот з відео 112.ua  

Він також додав, що наразі остаточна причина пожежі невідома.

"Станом на зараз точної інформації немає. Відкидати варіант безпілотника підстав немає. Це може бути і безпілотник, і інші способи і засоби, які використовують диверсанти. Причини буде встановлено після перевірки, яка буде організована після ліквідації пожежі. Тоді з'ясується, чи це зовнішній фактор, чи недбалість когось з посадових осіб", - підсумував Агєєв.

Як відомо, ввечері 26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані в районі міста Калинівка Вінницької області. Це призвело до детонації снарядів.

За фактами вибухів у Калинівці порушено справу з попередньою кваліфікацією "диверсія".

Ірина Балачук, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News