Британія рішуче засудила вирок окупантів Умерову

Середа, 27 вересня 2017, 17:39

Справа і вирок лідеру кримськотатарського національного руху Ільмі Умерову є черговим свідченням систематичного переслідування Російською Федерацією людей, які виступають проти незаконної анексії Криму.

Про це йдеться у заяві посольства Великої Британії в Україні, яке висловлює своє глибоке занепокоєння.

"Цей випадок підтверджує подальше погіршення ситуації із дотриманням прав людини у Криму, починаючи з 2014 року, про що йдеться в останній доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини про порушення прав людини в Криму, яка була оприлюднена 25 вересня", – нагадують в посольстві.

"Позиція Умерова про незаконність анексії Криму широко підтримана міжнародною спільнотою, зокрема, Генеральною асамблею ООН та Євросоюзом, який запровадив відповідні санкції проти Росію. Із самого початку справа Умерова, включно з утриманням у психіатричному відділенні в 2016 році, не відповідала жодним міжнародним стандартам", – наголошують там.

У посольстві Великої Британії підкреслюють, що не визнають і ніколи не будуть визнавати незаконної анексії Криму Росією.

"РФ повинна повернути Крим Україні та негайно звільнити всіх затриманих і ув’язнених у зв’язку з їхньою незгодою з діями російської влади на Кримському півострові", – наголошують дипломати

Як відомо, 27 вересня підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі Ільмі Умерова і призначив йому покарання у вигляді двох років колонії-поселення.

Адвокати одного з лідерів кримськотатарського національного руху наполягають, що їх підзахисний може фізично не витримати покарання, яке йому обрав окупаційний суд у Криму.

Сам Умеров стверджує, що вирок Сімферопольського районного суду для нього був очікуваним і є проявом бажання російської влади змусити мовчати кримських татар.

Він зазначив, що подаватиме апеляційну скаргу, після позиватиметься до Європейського суду з прав людини.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...