Ватажки ОРДО хочуть контролювати користувачів Інтернет

Середа, 27 вересня 2017, 17:46

Так зване "міністерство зв'язку ДНР" рекомендує операторам, що надають послуги Інтернет, зберігати персональні данні користувачів мережі Інтернет.

Про це йдеться на сайті фейкового "міністерства" бойовиків.

В "рекомендаційному листі" самопроголошена влада терористичної організації пропонує збирати та зберігати облікові дані абонентів, інформацію про їхні сеанси виходу в Інтернет, а також інші відомості, що дозволяє асоціювати запитувану IP-адресу з певною фізичною або юридичною особою.

Зберігати інфомарцію пропонується протягом шести місяців.

"Це прізвище, ім'я, по батькові, електронну адресу та контактний номер телефону. Якщо до нас звертаються правоохоронні органи з якоюсь певною IP-адресою, і у них є підозри, що ця особа може бути причетна до будь-яких правопорушень, то ми… можемо звернутися із запитом до операторів та ідентифікувати, хто це", - наводить "міністерство" слова так званого "директора Департаменту з контролю електрозв'язку і телекомунікацій Міністерства зв'язку ДНР" Ігоря Халепи.

У повідомленні також йдеться про те, що відповідний "рекомендаційний лист" видано начебто через численні запити до "міністерства зв'язку ДНР" від "правоохоронних органів республіки".

Як повідомлялось раніше в РФ, глава Роскомнадзора Олександр Жаров заявив, що Facebook буде заблокований в Росії, якщо не виконає вимоги закону про зберігання персональних даних росіян на території РФ.

З 2015 року закон "Про персональні дані" РФ вимагає від російських або закордонних компаній забезпечувати запис, систематизацію, накопичення, зберігання, уточнення персональних даних росіян з використанням баз даних, що знаходяться на території РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування