Меджліс вимагатиме заборонити організації РФ в Україні

Середа, 27 вересня 2017, 17:57

Меджліс кримськотатарського народу має намір найближчим часом вимагати припинення діяльності російський організацій на території України.

Про це на прес-конференції в середу в Києві заявив голова Меджлісу, народний депутат БПП Рефат Чубаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наступного тижня я буду ставити перед моїми колегами питання – а що у нас тут, в Україні, робить "Россотрудничество" (російський центр науки і культури - ред.) та афілійовані з ним організації? Чому у нас присутні російські організації, чому ми не можемо їх просто закрити законом або іншими рішеннями? Це, до речі, питання до Міністерства закордонних справ" – сказав Чубаров.

Він анонсував, що Меджліс оголосить про свої нові ініціативи і проситиме уряд їх підтримати.

"Якщо не будемо знаходити (підтримку уряду - ред.), будемо просити її у політиків. " Россотрудничество" Росії в Україні має бути закрито. Невже це комусь не зрозуміло? Будь-які російські державні структури, які працюють на українській території, не мають на це право. Хіба це не зрозуміло?", – підкреслив Чубаров.

Як відомо, народні депутати планують розглянути законопроект, який заборонить діяльність в Україні Російського центру науки та культури, що возить українських школярів до РФ.

Російська Федерація веде гібридну війну проти України з 2014 року, коли незаконно анексувала Крим.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування