Прокуратура оскаржила виправдання фігурантів "справи 2 травня"

Четвер, 28 вересня 2017, 13:22

Прокуратура оскаржила виправдувальний вирок суду стосовно 19 обвинувачених в участі в масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в Одесі і призвели до загибелі 48 осіб.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Одеської області.

Прокуратура звернулася до суду з вимогою про скасування цього вироку та призначення нового розгляду у суді першої інстанції.

Згідно з версією прокуратури, суд належним чином не дослідив докази, надані прокурором у засіданні.

Також, як вказали у прес-службі, колегія Іллічівського міського суду "незаконно та необґрунтовано відмовила стороні обвинувачення у дорученні до справи відеоматеріалів та їх дослідженні у засіданні.

"Саме тих відеоматеріалів, на яких чітко зафіксовані незаконні дії обвинувачених", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 18 вересня міський суд Чорноморська визнав невинуватими звинувачених у справі про події 2 травня 2014 року в частині подій на Грецькій площі Одеси.

Після оголошення вироку двох фігурантів справи Сергія Долженкова і Євгена Мефьодова знову затримали, оголосивши їм нову підозру – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Під будівлею Іллічівського міського суду в Чорноморську виникли бійки між декількома десятками активістів і співробітниками правоохоронних органів.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування