Лавринович каже, що може втекти тільки на Марс

Четвер, 28 вересня 2017, 16:25

Колишній міністр юстиції Олександр Лавринович не має наміру залишати територію України.

Про це він сказав 28 вересня "Українським новинам".

"Я вчора на суді дійсно жартував, що якщо вони будуть це ініціювати, то можу виїхати на Марс, щоб звідти подивитися на їх управління і оцінити результати збитків, загроз і втрат, яких зазнала Україна. І потім повернутися для того, щоб наводити порядок. Інших варіантів я не розглядав і не розглядаю", – заявив він.

Лавринович вважає, що саме Генпрокуратура в останні роки наполегливо намагається "виштовхнути" його за кордон і зробити "втікачем".

"Вони підштовхують мене так давно, всі останні роки, тому що у них є головний біль. Вони ніяк не можуть заспокоїтися і усвідомити, що в Україні є люди, які працювали в структурі державної влади не одне десятиліття, і працювали завжди за законом", – підкреслив політик.

Екс-міністр додав, що має намір ініціювати в міжнародних судах розгляд діяльності працівників ГПУ, що, на його думку, ймовірно турбує керівництво відомства.

"Це як за Фрейдом. Мабуть, вони готуються вже до втечі, розуміючи щось, що вони натворили вже і продовжують робити в Україні, буде становити для них загрозу. І, очевидно, розуміють, що у них іншого шляху не буде. Оскільки вони працюють поза правом і поза мораллю", – вважає Лавринович.

Як повідомлялося, прокуратура засуджує рішення Апеляційного суду Києва, який звільнив екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича з-під арешту, і вважає, що він може втекти.

Як відомо, ГПУ звинувачує Лавриновича в участі в організації конституційного перевороту в 2010 році.

Зокрема, екс-міністр підозрюється в організації незаконної, без рішення Верховної Ради України, зміни до чинної Конституції України за допомогою внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року і його офіційного опублікування.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News