Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укрінмаш": Зброю до Південного Судану могли продавати інші компанії

Четвер, 28 вересня 2017, 16:53

Зброю до Південного Судану могла продавати одна із шести компаній спецімпортерів, окрім "Укрінмаша", які уповноважені урядом на торгівлю зброєю.

Про це заявив очільник державного підприємства "Укрінмаш" Сергій Слюсаренко в інтерв'ю Громадському радіо.

"В Україні існує шість компаній спецімпортерів ("Укрінмаш", "Спецтехноекспорт", "Укрспецекспорт", "Укроборонсервіс", "Таско", "Прогрес"), які уповноважені урядом на торгівлю зброєю та товарів подвійного призначення. Тобто в Україні є шість компаній-спецекспортерів, які можуть займатися тим самим, що й "Укрінмаш"", - сказав він.

"Я уповноважений говорити за ту компанію, яку очолюю, і ми дійсно підтверджуємо, що в 2014 році компанія "Укрінмаш" не постачала зброї до Судану, у 2015, 2016 в Amnesty International нічого не сказано про поставки до Південного Судану, це є в звіті дещо іншої організації", - додав Слюсаренко.

За його словами, інформація про продаж зброї до Південного Судану з сайту Державної служби експортного контролю може стосуватися інших компаній.

"Це є комплексною інформацією, результатом діяльності всіх компаній-експортерів. Я, на жаль, не маю доступу до діяльності наших інших компаній, які є на цьому ринку, тому що на деяких ринках у нас між собою є певна конкуренція, й інформація є закритою. Тому, я думаю, вам потрібно звернутися за коментарем до служби експортного контролю чи до тих компаній, які ще є на ринку", - сказав Слюсаренко.

Як відомо, 25 вересня міжнародна організація Amnesty International заявила, що Україна причетна до незаконних поставок зброї до Південного Судану.

У БПП і НФ назвали звіт AI абсурдним.

В Адміністрації президента України вважають, що звинувачення України в нібито незаконній торгівлі зброєю пов'язані з конкуренцією на ринку.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна має повне право поставляти озброєння до Південного Судану.

Читайте також: Південний Судан та українська зброя. Що відомо про новий "збройний" скандал?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування